Focaccia cu parmezan

Publicat la 09.05.2018. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • 2 și 3/4 căni făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță rahăr
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură usturoi praf
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță mărar uscat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • piper după preferință
  • 3 lingură ulei măsline
  • 1 cană apă
  • 3 linguri parmezan
  • Mozzarella

Pași

20'
15'
0
0
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Într-un castron mare amestecați făina, sarea, zahărul, drojdia, praful de usturoi, oregano, cimbrul, busuiocul și piperul negru. Se amestecă în puțin ulei de măsline și apă.
  • Când totul devine omogen, se pune pe masă și se frământă până când devine neted și elastic.
  • Așezați aluatul într-un castron, după ce îl ungeți puțin cu ulei. Acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați-l să se ridice într-un loc cald timp de 20 de minute.
  • Preîncălziți cuptorul la 230 grade C. Puneți aluatul pe foaia de copt unsă cu puțin ulei.
  • Puneți topul cu ulei de măsline. Se presara apoi parmezanul și mozzarella.
  • Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute sau până prinde o crustă maro/auriu.
  • Serviți cald.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept