Focaccia cu cartofi

Publicat la 01.04.2019. de SPS

Ingrediente

  • 15 grame drojdie proapătă Secretul Bunicii
  • 200 grame cartofi fierți (aproximativ un cartof mare)
  • 250 ml apă
  • 500 grame făină
  • 2 linguri zahăr
  • 150 grame măsline negre fără sâmburi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Pași

180'
25'
0
0
  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
  • Adăugăm zahărul, făina, uleiul de măsline, drojdia, sarea și cartoful fiert, zdrobit bine.
  • Adăugăm apa și amestecăm toate ingredientele până la omogenizare.
  • După omogenizare, frământăm aluatul și îl mutăm într-un bol uns cu ulei. Acesta se lasă la dospit pentru 3 ore la loc călduț, acoperit cu un prosop.
  • După dospire, se ia aluatul și se întinde în tavă. Se înțeapă cu furculița din loc în loc.
  • Ungem aluatul cu ulei de măsline pentru a-i oferi o aromă puternică.
  • Adăugăm condimentele și măslinele.
  • Se lasă aluatul la dospit încă 1 oră.
  • Preîncălzim cuptorul la 200 de grade și introducem tava în cuptor. Se lasă 20-25 de minute la copt.
  • Poftă mare!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept