Focaccia

Publicat la 07.12.2018. de SPS
Tags: focaccia, SPS,

Ingrediente

  • 500 grame făină
  • 2 lingurițe sare
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri ulei măsline
  • 400 ml apă caldă
  • ulei de măsline pentru uns
  • sare de mare
  • Busuioc, oregano, rozmarin.

Pași

120'
40'
0
0
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Adăugați făina, sarea, uleiul și 300 ml de apă peste drojdie. Amestecați ușor compoziția cu mâna și lăsați auatul 5 minute la odihnit.
  • Adăugați treptat și restul de apă și frământați până la omogenizare.
  • Întindți aluatul în castron, luând de câte o parte ia aducând-o în centrul aluatului. Astfel, acesta devine ca un elastic.
  • Așezași aluatul pe o suprafața plată, ungeți-o cu ulei și așezați aluatul. Începeți să îl frământați preț de 5 minute.
  • Alegeți 2 tăvi mari. Tapițați-le cu ulei și făină.
  • Împărțiți aluatul în două porții și îndindeți-le în cele două tăvi.
  • Lăsați-le la dospit 1 oră.
  • Preîncălziți cuptorul la 220 grade C. Ungeți aluatul cu ulei, adăugați sare mare, busuioc, oregano și rozmarin, pentru o aromă desăvârșită.
  • Coaceți pentru 20 de minute. Serviți focaccia fierbinte. Poftă bună!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept