Cuib de viespi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 30 grame drojdie proaspătă Secretul bunicii
  • 550 grame făină
  • 30 grame zahăr tos
  • 50 ml ulei
  • 5 gălbenușuri
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apă
  • esență rom
  • sare
  • Pentru umplutură: 200 grame unt
  • 100 grame zahăr
  • Pentru sirop: 120 ml lapte
  • 150 grame zahăr
  • Zahăr vanilat

Pași

60'
20'
0
0
  • Facem maiaua și dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de 1 lingură de făină, 1 lingură de zahăr pudră. Amestecăm pentru un minut.
  • Se adagă, apoi restul ingredientelor, puțin câte puțin și se frământă până la omogenizare.
  • Alatul se lasă la dospit la loc călduț pentru 1 oră.
  • După dospire, aluatul se așează pe masa de lucru și se împarte în 4 părți. Fiecare parte se întinde într-o foaie.
  • Se realizează umplutura și se adaugă peste foile de aluat.
  • După ce se ung, foile se rulează și se taie în bucățele de 4 cm.
  • Bucățile se așează în tavă și se lasă la dospit 30 de minute.
  • Cuptorul se încinge la 180 de grade, iar bucățile de alut se coc timp de 20 de minute.
  • Dudă 10 minute la cuptor se scot și se ung cu siropul. Se introduc din nou în cuptor până devin maronii.
  • Poftă mare!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept