Cozonac unguresc cu mac

Publicat la 03.12.2015. de SPS

Ingrediente

  • 550 grame făină albă
  • 300 mililitri lapte
  • 125 grame unt
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 ouă
  • 530 grame zahăr
  • 400 grame mac măcinat

Pași

45'
40'
1
0
  • 200 de mililitri din lapte se încălzește puțin și în el se dizolvă drojdia și o lingură de zahăr. Amestecul se răstoarnă peste făină și se lasă la crescut 10-15 minute.
  • Peste amestecul de drojdie se adaugă untul, 2 ouă, 9 linguri de zahăr și se amestecă, apoi se frământă.
  • Aluatul se împarte în 4 bucăți cărora li se dă forma de bilă și se lasă la odihnit încă 10 minute.
  • Se amestecă macul cu 10 linguri de zahăr și 100 mililitri lapte. Compoziția trebuie să fie suficient de densă încât să nu curgă, așa că laptele se adaugă treptat.
  • Fiecare bilă de aluat se întinde în câte o foaie dreptungiulară și pe ea se întinde compoziția cu mac.
  • Fiecare foaie se rulează strâns, se așază în tava cu foaie de copt, se unge cu un ou bătut și se lasă încă 10 minute să se odihnească.
  • Se coc 10 minute la 200 de grade și încă 30 de minute la 180 de grade, apoi se răcesc și se feliază.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept