Cozonac rusesc

Ingrediente

  • Pentru aluat: 40 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 350 grame lapte călduț
  • 250 grame zahăr
  • 80 grame stafide
  • 50 ml rom
  • 750 grame făină
  • 5 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/3 linguriță sare
  • 250 grame unt
  • 80 grame alune de pădure
  • Coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • Coaja rasă de la jumătate de portocală
  • 100 grame fructe confiate
  • Pentru topping: 1 albuș
  • 250 grame glazură de zahăr
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

Pași

75'
60'
0
0
  • Drojdia se dizolvă în 100 ml din laptele călduț, alături de 2 linguri de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Se face un sirop din 2 linguri de zahăr și 200 ml apă și în el se adaugă coaja rasă de lămâie și portocală, care se lasă la înmuiat.
  • Se amestecă 150 de grame de făină cu restul de lapte și se omogenizează, apoi se adauga și maiaua de la primul punct, se amestecă și se lasă într-un loc cald pentru 30 de minute.
  • Albușurile se separă de gălbenușuri.
  • Gălbenușurile se mixează cu restul de zahăr, peste ele se adaugă romul și esența de vanilie.
  • Albușurile se bat spumă cu sarea.
  • Compoziția cu gălbenușuri se adaugă peste cea cu drojdie, se amestecă, apoi se adaugă și albușurile.
  • După omogenizare, se încorporează, ușor, ușor, restul de făină și se frământă bine.
  • Continuând frământarea, se adaugă, treptat, și untul.
  • Aluatul se lasă la crescut pentru 90 de minute, într-un vas uns cu puțină grăsime, acoperit.
  • Aluatul se scoate din nou pe suprafața de lucru și se frământă în continuare, adăugând alunele, stafidele, fructele confiate și coaja citricelor.
  • Așezați aluatul în tava de copt și lăsați-l la odihnit pentru încă 40 de minute.
  • Coaceți cozonacul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru circa o oră.
  • Pentru topping, amestecați albușul cu glazura de zahăr și sucul de lămâie.
  • Turnați topping-ul pe cozonacul răcorit cât să poată fi scos din formă și lăsați-l să curgă pe laterale.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept