Cozonac nemțesc – Stollen

Publicat la 16.12.2016. de SPS

Ingrediente

  • 250 grame făină
  • 135 grame lapte călduț
  • 21 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 5 grame sare
  • 1 gălbenuș
  • 40 grame unt
  • 45 grame zahăr
  • Coaja de la jumătate de portocală
  • Coaja de la jumătate de lămâie
  • 180 grame fructe deshidratate (după preferințe) înmuiate în apă fierbinte cu puțin rom
  • 150 grame pastă de alune amestecată cu un gălbenuș mic
  • 20 grame unt topit

Pași

60'
35'
0
0
  • Într-un bol se amestecă jumătate din făină cu drojdia, laptele călduț și gălbenușul și se lasă la crescut pentru 30 de minute.
  • Se adaugă și restul de făină, sarea, untul, zahărul, coaja de portocală și cea de lămâie și se frământă pentru 10-15 minute.
  • Fructele se lasă puțin la scurt pe un șervet, apoi se adaugă în aluat și se amestecă.
  • Aluatul se așază într-un vas uns cu puțin ulei și se lasă la crescut pentru 20 de minute.
  • Apoi, aluatul se presează în forma unui disc, i se dă forma unei pâini și se lasă încă 20 de minute la crescut.
  • Se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, într-un dreptunghi de circa 4 centimetri grosime și pe mijlocul lui se așază pasta de alune, în forma unei linii de 5 centimetri grosime.
  • Aluatul se îndoaie pe jumătate, lăsând la mijloc pasta de alune si marginile se presează și se lipesc bine.
  • Se așază în tavă pe hârtia de copt și se lasă pentru încă 45 de minute la crescut.
  • Se coace la 160 de grade Celsius pentru circa 35 de minute, apoi se lasă puțin la răcorit și se unge cu unt topit. Opțional, se poate presăra peste el și zahăr pudră.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept