Covrigi cu cartofi

Publicat la 03.07.2017. de SPS

Ingrediente

  • 3 căni de făină
  • 1 linguriță de sare
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 cană de apă caldă
  • 12.76 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/3 cană de piure de cartofi dulci

Pași

20'
24'
0
0
  • Într-un bol amestecați făina și sare. Lăsați deoparte pentru moment.
  • Într-un bol de mixer amestecați 2 linguri și jumătate de zahăr, apa caldă și drojdia. Lăsați 5 minute.
  • Adăugați în apa cu drojdie piureul de cartofi și mixul de făină și sare. Mixați pe viteză mică timp de 5 minute, apoi schimbați pe viteza medie și mai amestecați timp de un minut. Formați o bilă din aluat, apoi mutați aluatul într-un bol uns. Acoperiți și lăsați la dospit până își dublează volumul, aproximativ 1h.
  • Ungeți o folie de copt și tapetați tava. Rupeți puțin câte puțin din aluat și modelați-l în formă de frânghie cu dimensiunea de 12 cm, aduceți marginile frânghiei împreună și presați capetele unul peste celălalt. Așezați covrigul în tavă. Repetați până terminați tot aluatul. Acoperiți și lăsați la dospit tim de încă 20 de minute.
  • Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C.
  • Tapetați o tavă în folie de copt, apoi ungeți folia. Puneți la fiert apa cu 1/3 lingură de zahăr. Fierbeți fiecare covrig câte 30 de secunde pe fiecare parte, apoi așezați în tava tapetată. Când ați terminat, dați la cuptor covrigii pentru 12 minute. Întoarceți covrigii pe cealaltă parte și mai lăsați la cuptor pentru încă 12 minute.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept