Covrigei de casa

Publicat la 19.05.2018. de Iosip Maria

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g cartofi fierti si rasi, 1/4 pachet margarina, 1 varf de lingurita sare,1 ceasca apa calduta,drojdie cat o nuca

Pași

1'
1'
0
  • Dizolvam drojdia in apa. Intr-un vas incapator punem faina, cartofii, sarea si la urma drojdia ce a inceput sa se umfle .Amestecam totul apoi adaugam margarina topita, calduta, treptat trebuie sa avem un aluat omogen, elastic , ce nu se mai lipeste de maini!
  • Lasam la crescut, la loc cald, acoperit! formam fitile din aluat si modelam covrigeii ii mai lasam sa creasca , acum asezati in tava(pregatita dinainte;unsa si pudrata cu o ploaie de faina) ii ungem cu apa+ faina radem cascaval vegetal(optional) sau presaram mac, susan, nuci,migdale, alune.... dam la copt
  • cand ii scoatem ii asezam intr-un cos si-i acoperim usor sa ramana pufosi!

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine