Covrig cu sare

Publicat la 27.06.2018. de SPS

Ingrediente

  • 10 grame drojdie proaspata Secretul Bunicii
  • 2 linguri zahăr brun
  • 2 lingurițe sare
  • 3 și ½ căni apă fierbinte
  • 4 căni făină
  • 2 linguri unt topit
  • 2 linguri sare mare

Pași

30'
20'
0
0
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Amestecați drojdia cu zahărul brun și 1 linguriță jumate de sare. Puneți făina puțin câte puțin și amestecați bine.
  • Așezați aluatul pe o suprafață neteda și frământați-l cca. 8 minute.
  • Așezați-l într-un bol, cu un prosop peste și lăsați-l la dospit pentru 1 oră.
  • După ce s-a dospit, împărțiți aluatul în 12 porții. Rulați fiecare porție până o lungiți și apoi împletiți covrigul.
  • Lăsați-le la dospit 15 - 20 minute.
  • Preîncălziți cuptorul la 230 grade C.
  • Ungeți covrigii cu unt și apoi presărați sarea mare. Coaceți timp de 8 – 10 minute.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept