Coulibiac – plăcintă rusească

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 kg făină
  • 40 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 4 linguri unt topit
  • 4 linguri ulei
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri zahăr
  • 375 ml lapte călduț
  • 4 gălbenușuri
  • Pentru aluatul de clătite: 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 160 grame făină
  • 1 ½ linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 3 linguri ulei
  • Pentru umplutura de carne: 2 cepe medii
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 kg carne tocată de vită
  • 3 linguri smântână
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță piper
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • Pentru umplutura de ciuperci: 1 ceapă
  • 250 grame ciuperci
  • 1 lingură ulei
  • ½ linguriță sare
  • 1/3 linguriță piper
  • Pentru umplutura de orez: 3 ouă fierte
  • ½ cană orez
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • 1 linguriță sare
  • 1/3 linguriță piper
  • 1 ou crud
  • Pentru uns: 3 ouă

Pași

120'
45'
0
0
  • Drojdia se dizolvă în laptele călduț, alături de o lingură de zahăr și una de făină și se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Se amestecă făina cu restul de zahăr și sarea, peste care se adauga maiaua de la punctul anterior, apoi se încorporează treptat untul topit, gălbenușurile și uleiul.
  • Se frământă bine, apoi se lasă la crescut într-un vas uns cu puțină grăsime și acoperit pentru circa o oră sau până își dublează volumul.
  • După ce și-a dublat volumul, aluatul se lovește cu pumnul și se mai lasă la crescut pentru încă circa jumătate de oră.
  • Pentru clătite, amestecați ouăle cu zahărul și sarea, apoi încorporați și laptele. Se adaugă treptat făina și uleiul și se amestecă foarte bine.
  • Într-o tigaie se încinge puțin ulei și se adaugă un polonic din compoziție. Se lasă pentru circa 2 minute, apoi se întoarce și pe partea cealaltă, unde se lasă pentru încă 1-2 minute. Procedura se repetă până se termină compoziția și se lasă la răcit.
  • Pentru compoziția de carne, se toacă mărunt cepele și se călesc pentru 5-7 minute într-o tigaie în care a fost încins uleiul.
  • Se adaugă carnea și se lasă la călit, apoi se adaugă pătrunjelul sarea și piperul.
  • Când carnea este aproape gata, se adaugă smântâna, se amestecă bine și se mai lasă la foc mic pentru circa 7 minute.
  • Pentru umplutura de ciuperci, se toacă fin ceapa și se călește pentru 5 minute într-o tigaie în care a fost încins uleiul.
  • Se adaugă ciupercile și se lasă pe foc până sunt complet gătite.
  • Pentru umplutura de orez, acesta se fierbe bine cu sarea și piperul, apoi se scoate într-un bol.
  • Ouăle fierte se taie în bucățele mici și se adaugă peste orez, alături de pătrunjel și oul crud și se amestecă bine.
  • Aluatul se împarte în trei părți egale și fiecare parte se întinde în câte o foaie pătrată.
  • Una dintre foi se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, astfel încât să acopere și lateralele tăvii.
  • Peste ea se întinde jumătate din umplutura de carne. Deasupra, se așază două clătite care să acopere carnea. Peste, se întinde umplutura de orez, care se acoperă cu două clătite. Peste, se întinde restul de umplutură de carne, care, la rândul ei se acoperă cu două clătite și se apasă pentru a se aplatiza cât mai bine. În final, se întinde umplutura de ciuperci, se acoperă cu două clătite (dacă v-au mai rămas), apoi se adaugă a doua foaie de aluat.
  • Cele două foi de aluat se lipesc bine, iar cea de-a treia se folosește pentur a decora plăcinta cu fâșii/forme de aluat.
  • Plăcinta se unge cu cele trei ouă bătute și se coace în cuptorul preîncălzit la 210 grade Celsius, pentru 45-50 de minute.
  • După ce s-a copt, se lasă pentru 15 minute în tavă, acoperită cu un prosop, apoi se poate tăia și servi.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept