Cornuri pufoase cu gem

Publicat la 01.11.2018. de SPS

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 450 ml lapte
  • 25 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • esență lămâie sau coaja de la o lămâie
  • esență vanilie
  • 1 lingură sare
  • 3 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 100 ml ulei
  • gem pentru umplutură
  • zahăr pudra sau miere pentru uns

Pași

30'
40'
0
0
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Restul de făină se pune într-un castron, se amestecă cu sare. Se face un loc în mijloc și se pune maiaua.
  • Se adaugă treptat ouăle, laptele și esența de vanilie, împreună cu lămâia rasă. Trebuie să simțiți consistența aluatului și adăugați ingredientele în funcție de cât de moale sau gros este aluatul. Se frământă bine.
  • Adăugați treptat și uleiul. Aluatul trebuie să aibă o textură uleioasă, nu lipicioasă.
  • Pentru ca aluatul să fie fin și uniform, el trebuie bătut. Faceți asta fie lăsându-l să cadă din castron, de-asupra mesei, fie folosind un instrument.
  • Lăsați aluatul la dospit, acoperindu-l cu un prosop. Țineți minte că, pentru a crește, trebuie ținut la loc călduros.
  • După ce aluatul a crescut, întindeți-l pe masă și tăiați bucăți în formă de pătrat pentru a crea cornurile.
  • Pe fiecare bucățică de aluat se așează 2 linguri de gem. Se rulează. Se lasă la dospit 20 de minute.
  • Încingeți cuptorul la 180 de grade. Așezați cornurile în tava tapițată sau pe foaia de copt. Cornurile se coc timp de 30-40 minute.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept