Cornuri cu unt

Publicat la 27.04.2018. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • 1/2 cană lapte
  • 1/2 pachet unt moale
  • 1/3 cană zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/2 cană apă fierbinte
  • 2 ouă
  • 3 și 1/2 căni făină

Pași

30'
15'
0
0
  • Se încălzește laptele într-un vas mic până când bulele se formează o crustă.
  • Se amestecă aici untul, zahărul și sarea. Lăsați compoziția să se răcească.
  • Într-un castron mic, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în apă caldă. Să stea până se transformă într-o cremă, aproximativ 10 minute.
  • Într-un castron mare, combinați laptele și amestecați cu maiaua. Se adaugă 1 ou. Amestecați compoziția cu 1 cană făină până când aluatul se strânge împreună.
  • Frământați până când compoziția devine netedă, aproximativ 8 minute.
  • Se unge un castron mare cu puțin ulei, apoi se pune aluatul. Acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați-o să se ridice într-un loc cald, până când se va dubla ca volum, aproximativ o oră.
  • Îndepărtați aluatul și întindeți-l pe o suprafață netedă. Împărțiți aluatul în două bucăți egale și faceți câteva mingiuțe. Acoperiți-le și lăsați-le încă 10 minute.
  • Întindeți mingiuțele cu sucitorul și îndoiți capetele spre interior pentru a forma cornurile.
  • Așezați-le în tavă, pe foile de copt. Acoperiți tava și lăsați-le să se ridice până se dublează, aproximativ 30 de minute.
  • Între timp, preîncălziți cuptorul la 400 de grade F (200 grade C). Ungeți cornurile cu ou bătut și coaceți-le timp de 12 până la 15 minute.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept