Cornuri cu crema de piersici

Publicat la 09.01.2019. de SPS

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 10 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 ou
  • 130 ml lapte
  • 30 g unt lăsat la temperatura camerei
  • 50 g zahăr tos
  • 1 linguriță de coajă rasă de portocală
  • un vârf de sare
  • 10 g unt pentru ungerea cornurilor
  • 1 gălbenuș și 2 linguri lapte pentru ungerea cornurilor
  • zahăr pudră vanilat pentru cornuri
  • Pentru umplutura: 400 g piersici la conservă
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 3 gălbenușuri
  • 1 ou
  • 40 g amidon de porumb
  • vanilie pentru aroma

Pași

60'
15'
0
0
  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
  • Adăugăm făina, laptele, oul, sarea, untul topit, zahărul și coaja de portocală.
  • Toate ingredientele se amestecă și se frământă aluatul până se omogenizează și devine neted.
  • Acoperim vasul cu un prosop și îl așezăm la loc călduros pentru a se dospi. Lăsați aluatul aproximativ 1 oră.
  • Pentru cremă scurgem piersicile și le introducem în blender sau le pasăm până compoziția se transformă într-un piure fin.
  • Alegem o oală unde punem piureul și adăugăm laptele. Se pune pe foc și se lasă până fierbe ușor.
  • Alegem un alt vas și adăugăm aici gălbenușurile, oul, zahărul și amidonul de porumb. Se amestecă toate ingredientele până se omogenizează.
  • Primul amestec de lapte și piersici îl turnăm peste acesta și îl amestecăm bine.
  • Această compoziție o punem pe foc și o lăsăm la foc mic până se îngroașă (10-12 min).
  • După fierbere, puem compoziția într-o castronel, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la răcit.
  • Aluatul îl împățim în 5. Fiecare parte este rulată pe masă până la formarea unui șnur, pe care îl rulăm pe forma de cannoli, după ce o ungem cu unt.
  • Alegem o tavă și așezăm o foaie de copt pe ea. Așezăm cornurile pe tavă și le lăsăm la dospit pentru 15-20 de minute la loc cald.
  • Un gălbenuș îl amestecăm cu lapte și ungem cornurile după dospire.
  • Preîncălzim cuptorul la 200 grade și le lăsăm la copt 15 minute până se rumenesc. LE lăsăm să se răcească.
  • După răcire, umplem cornurile cu crema de piersici și le pudrăm cu zahăr. Pofta mare!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept