Cornulețe cu ciocolată

Publicat la 15.04.2019. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • 30 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 kg făină
  • 500 ml lapte
  • 1 cană zahăr
  • 4 ouă
  • 100 grame unt
  • esență de rom
  • 1 praf de sare
  • finetti sau ciocolată topită
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri zahăr tos
  • 5 linguri lapte cald

Pași

150'
25'
0
0
  • Pentru prepararea aluatului facem o maia. Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
  • Luăm ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri. Frecăm zahărul cu gălbenușurile până se topește și adăugăm și praful de sare.
  • Laptele se încălzește și se adaugă peste gălbenușuri. Se amestecă până nu se topește tot zahărul.
  • Se adaugă esența de rom și maiaua. Punem puțin câte puțin din făină și amestecăm ușor.
  • Se adaugă toată făina și se frământă bine. Se adaugă și untul topit și se frământă bine până nu se mai lipește.
  • Lăsăm aluatul să crească la loc călduros pentru 45 de minute.
  • După dospire, se ia aluatul și se așează pe mas. Se împarte în biluțe egale. Fiecare bilă se întinde și se taie în patru. Pe fiecare felie se întinde ciocolata topită sau finettiul și se rulează. Așa iese forma cornului.
  • Pregătim tava cu foaia de copt și așezăm cornurile. Le lăsăm la dospit 15 minute.
  • Amestecăm gălbenușul cu laptele și ungem cornurile. Peste se presară zahărul tos.
  • Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și lăaăm cornurile să se rumenească. Poftă mare!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept