Colțunași cu brânză și șuncă

Ingrediente

  • 150 ml apă
  • 1 linguriță zahăr
  • 7 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 450 gr făină
  • 170 ml lapte
  • 2 lingurițe sare
  • 35 gr unt topit
  • 1 ou
  • 1 lingură de ulei
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • Pentru umplutura: 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 200 grame șuncă tăiată cuburi
  • 100 gr brânză rasă
  • 1 lingură pătrunjel mărunțit
  • 1 linguriță chimen
  • sare de mare și piper negru proaspăt măcinat

Pași

120'
30'
0
0
  • Se toarnă apa călduță într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia proaspătă Secretul Bunicii, apoi se amestecă cu 100g din făină. Se amestecă bine și se lasă să se ridice timp de 2-3 ore.
  • Adăugați laptele, sarea și restul de făină, untul și oul. Amestecați compoziția până devine fermă. Lăsați-o să crească 2 ore.
  • Între timp, faceți umplutura. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă ceapa și se trage ușor timp de aproximativ cinci minute până se călește. Adăugați usturoiul și continuați să gătiți timp de încă 2 minute. Se amestecă cu șunca, brânza, pătrunjelul și semințele de chimen, apoi se gustă și se lasă să se răcească.
  • Preîncălziți cuptorul la 200 grade.
  • Întindeți aluatul subțire pe o suprafață netedă și tăiați 12 cercuri mici. Utilizați un pahar dacă nu aveți o formă de tăiat.
  • Puneți o lingură de umplutură pe jumătatea cercului de aluat, apoi ungeți marginile cu oul bătut și pliați aluatul pentru a închide colțunașul. Strângeți marginile împreună și ungeți din nou cu oul bătut. Completați restul cercurilor în același mod.
  • Tapițați tava de copt și așezați colțunașii. Coacei-i timp de 12-15 minute pănă se fac aurii.
  • Poftă bună!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept