Colăcei cu nucă și miere

Ingrediente

  • 7 grame drojdie proapătă Secretul Bunicii
  • 450 grame făină
  • 25 mililitri apă călduță
  • 25 grame unt topit
  • 50 grame zahăr tos
  • 125 mililitri apă clocotită
  • nucă măcinată
  • 1 ou
  • miere
  • zahăr vanilat
  • esență vanilie, coajă de portocală

Pași

20'
20'
0
0
  • Facem maiaua și dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de 1 lingură de făină, 1 lingură de zahăr. Amestecăm pentru un minut.
  • Untul și zahărul se topesc și se laă la răcit.
  • Se amestecă cu drojdia.
  • Se adaugă oul și zahărul vanilat, esența și coaja de portocală. Se amestecă până la omogenizare.
  • Peste compoziție se adaugă treptat făina și sarea și se amestecă până la omogenizare. Se lasă la dospit la loc călduros.
  • După dospire, alutul se răstoarnă pe blat și se presară făină pentru a nu deveni lipicios.
  • Se frământă și se împarte în 3. Fiecare parte se răsucește și se lungește. Se împarte fiecare în 5 bucăți.
  • Se ia fiecare bucată și se răsucește la un șnur și se împreunează capetele.
  • După formare, colăceii se lasă la dospit 1 ouă. Se ung cu o compozișie formată din gălbenuș de ou, lapte și zahăr. Și apoi se ung cu miere și se dau prin nuca măcinată.
  • Se coc pentru 15-20 de minute la 180 de grade. Poftă mare!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept