Ciabatta

Ingrediente

  • Aluatul de start: 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 100 mililitri apă călduță
  • ½ linguriță zahăr pudră
  • 150 grame făină
  • Aluatul de a doua zi: 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 150 grame făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 100 mililitri apă călduță

Pași

40'
25'
0
0
  • Într-un bol amestecați toate ingredientele aluatului de start, pentru 2 minute, apoi acoperiți vasul și lăsați compoziția la crescut pentru minimum 8 ore.
  • După cele 8 ore (minimum), într-un vas micuț amestecați două lingurițe de apă călduță cu drojdia și amestecați-le bine.
  • Adăugați peste aluatul de start, restul ingredientelor, iar la final și amestecul de la punctul anterior și amestecați, apoi frământați.
  • Lăsați aluatul obținut la crescut într-un vas uns cu puțin ulei și acoperit, pentru o oră și jumătate.
  • Puneți făină pe mâini și dați aluatului forma de ciabatta – un dreptunghi de circa 25x10 centimetri, ușor aplatizat. Folosiți mișcări rapide, fără să stați prea mult cu mâinile pe aluat.
  • Încălziți cuptorul la 240 de grade Celsius și puneți un recipient termorezistent plin cu apă pe partea de jos a cuptorului.
  • Coaceți ciabatta pentru 20-25 de minute pe raftul cel mai de sus al cuptorului.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept