Chifle cu migdale

Publicat la 15.04.2019. de SPS

Ingrediente

  • 600 grame faină albă
  • 350 mililitri apă
  • 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură de miere
  • un praf de sare
  • ulei
  • miere
  • fulgi de migdale

Pași

20'
20'
0
0
  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
  • Adăugăm apa, sarea, mierea și restul de făină peste și amestecăm până totul se omogenizează.
  • Se frământă aluatul până acesta nu mai este lipicios, circa 10 minute.
  • După frământare, se așează aluatul într-un bol uns cu ulei. Peste aluat se așează un prosop proaspăt și se lasă la dospit la loc călduros.
  • După dospire se scoate alutul și se așează pe masă. Se împarte egal și se modelează fiecare chiflă cu puțină apă.
  • Se alege tava (normală sau cu forme) și se pregătește fie cu foaie de copt, fie cu ulei și făină.
  • Chiflele se așează în tavă și se mai lasă la dospit 10 minute.
  • După dospire, chiflele se ung cu miere și se presară migdalele peste ele.
  • Se lasă la copt până ce chiflele se rumenesc.
  • Se lasă la răcit după coacere și se servesc fie cu lapte, iaurt, sana sau dulceață. Poftă mare!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept