Chec polonez

Publicat la 06.03.2018. de SPS

Ingrediente

  • Pentru aluat: 2 căni de lapte călduț
  • 30 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250 grame zahăr
  • 750 grame făină
  • 230 grame unt
  • 6 ouă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță nucșoară
  • Coaja rasă de la o portocală
  • 1 ½ cană stafide
  • Pentru topping-ul sfărâmicios: 115 grame unt
  • 120 grame zahăr
  • 250 grame făină
  • 2 căni alune tocate

Pași

45'
40'
0
0
  • Drojdia se dizolvă în laptele călduț alături de 2 linguri de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Peste maiaua de la punctul anterior se adaugă 250 grame de făină, se omogenizează și se lasă la crescut într-un bol acoperit, pentru 30 de minute.
  • Se amestecă untul cu restul de zahăr pentru aluat, după omogenizare se adaugă ouăle și se amestecă bine.
  • Se adaugă sarea, coaja de portocală, nucșoara și încă 250 de grame de făină.
  • Aluatul lăsat la crescut se adaugă peste amestecul nou, alături de restul de făină și de stafide si se frământă bine.
  • Aluatul se lasă la crescut într-un bol uns cu puțină grăsime, acoperit, pentru o oră și jumătate sau până își dublează volumul.
  • Untul și zahărul pentru topping se omogenizează, apoi se amestecă și făina, apoi alunele tocate.
  • Aluatul se taie în mai multe bucăți și se așază în forme de chec și deasupra lui se întinde topping-ul.
  • Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute, până capătă o nuanță maroniu – aurie.
  • Se scoate din tăvi și se servește după răcorire.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept