Chec caramel macchiato cu banane

Ingrediente

  • 2 căni făină
  • 14 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ linguriță scorțișoară
  • Sare
  • 2 banane mari
  • esență de caramel macchiato (sau topping de cafea)
  • ½ cănă ulei
  • 2 ouă
  • 2/3 căni zahăr
  • 2 linguri cafea instant (granule)
  • 6 linguri unt nesărat
  • 6 linguri zahăr brun
  • 1 linguriță esență vanilie

Pași

15'
65'
0
  • Încălzește cuptorul la 175 de grade.
  • Unge tava cu puțin ulei.
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Amestecați scorțișoara și sarea, împreună cu făina.
  • Într-un bol larg striviți bananele cu o furculiță până devin o pastă. Adăugați topping-ul de cafea, uleiul, ouăle, zahărul și cafeaua instant, până se omogenizează. Adăugați drojdia și amestecați bine.
  • Gradat, adăugați mixul de scorțișoară, sare și făină, până ce aluatul devine neted.
  • Așezați aluatu în tavă.
  • Coaceți aluatul timp de 1 oră. Lăsați-l să se răcească înainte de a scoate compoziția din tavă.
  • Între timp, topiți untul nesărat și amestecați-l cu zahărul brun și esența de vanilie, pe foc. Se fierbe siropul timp de 3 minute.
  • Se lasă să se răcească la temperatura camerei. După răcire, însă într-o stare lichidă, se toarnă peste aluatul copt.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine