Briose cu afine

Publicat la 08.01.2019. de SPS

Ingrediente

  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 4 ouă
  • 350 g făină
  • 100 g zahăr
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • ½ linguriță sare
  • 150 g afine
  • 1 gălbenuș
  • 1 linguriță zahăr pudră vanilat

Pași

60'
30'
0
0
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Adăugați făina, zahărul, ouăle și sarea, apoi la final untul. Amestecați toate ingredientele până aluatul devine omogen.
  • Împăturiți aluatul cu o folie de plastic și lăsați-l la frigider timp de 24 de ore.
  • A doua zi, scoateți aluatul de la frigider, întindeți-l pe masă, în așa fel încât să creați o foaie dreptunghiulară.
  • Luați afinele și presați-le pe suprafața aluatului. Rulați tot aluatul și tăiați-l în bucăți egale.
  • Rulați bucățile sub formă de mingiuțe și introduceți-le fie în forme separate, fie într-o tavă specială pentru brioșe.
  • Lăsați brioșele la dospit timp de 20 de minute la loc cald și apoi folosiți gălbenușul de ou amestecat cu zahăr pudră pentru a le unge pe deasupra.
  • Preîncălziți cuptorul la 200 grade și le lăsați până pe scobitoare nu rămâne urmă de aluat.
  • Serviți-le calde sau reci, lângă un pahar cu lapte.
  • Poftă bună!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept