Brioșă cu pere poșate, alune și sirop de caramel din vin roșu

Ingrediente

  • Aluat
  • 2¼ căni de făină
  • 19.14 grame drojdie proaspătă ”Secretul Bunicii”
  • ¼ cană de zahăr
  • 1½ linguri de sare
  • 9 linguri de unt nesărat
  • 3 ouă
  • ¼căni de lapte
  • Pere caramelizate în vin roșu
  • 2 căni de Cabernet de Sauvignion sau Merlot
  • 1 cană de zahăr
  • 1 lingură de scorțișoară
  • Un sfert de lingurită de cuișoare
  • 3 pere roșii, curățate, scobite și tăiate în 8 bucăți, fiecare
  • Glazură
  • ¼ cană de alune tăiate

Pași

190'
45'
0
0
  • Într-un bol mare amestecați: făina, drojdia, sarea și zahărul. Puneți în mixer conținutul bolului și untul și amestecați până ce devine un aluat nisipos. Adăugați, pe rând, câte un ou, mixându-l în compoziție de fiecare data până se încorporează. Împreună cu al treilea ou turnați și laptele. Mixați până ce compoziția devine omogenă.
  • Ungeți o formă de prăjitură cu ulei sau tapetați cu foaie de copt. Mutați aluatul în acesta. Puneți puțin ulei pe degete, pentru că aluatul este foarte lipicios, și presați aluatul pe fundul tăvii. Acoperiți cu o folie de plastic și lăsați să se odihnească la temperatura camerei până ce aluatul devine pufos. Nu trebuie neapărat ca aluatul să se dubleze. Timpul estimate este de 2 ore.
  • În timp ce aluatul se mărește faceți perele caramelizate în vin roșu. Într-o tigaie adâncă puneți vinul, zahărul, cuișoarele și scorțișoara. Fierbeți la foc medium, amestecând constant până ce se dizolvă zahărul. După ce s-a dizolvat zahărul puneți perele și dați focul pe mic. Fierbeți până ce perele sunt ușor de pătruns cu o furculiță, în jur de 6-8 minute. Când perele sunt moi trebuie să le scoateți cu o spumieră și puse deoparte. Așezați pe o farfurie și lăsați la răcit. Lăsați la fiert mixtura din tigaie până ce devine un sirop gros. Puneți deoparte pentru servire.
  • Încălziți cuptorul la 190 grade C. Luați folia de plastic de pe aluat, așezați perele peste el perele și presărați alunele tăiate. Dați la cuptor pentru 44-45 de minute până ce devine maroniu-auriu. Siropul din vin roșu caramelizat se toarnă la servirea brioșei.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept