Bao cu pui picant

Publicat la 03.05.2017. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • Pentru Bao (Chifla la aburi)
  • 4 căni de făină
  • 1/4 cană amidon de porumb
  • 28 grame de drojdie Secretul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1 cană de apă foarte caldă
  • După gust susan și ceapă galbenă tăiată mărunt.
  • Pentru umplutura de pui picant
  • 3 linguri de oțet din vin roșu de orez
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de sos de chilli cu usturoi
  • 1 lingură sos Hoisin
  • 1 lingură sos de stridii
  • 1 lingură zahăr brun
  • 2 lingurițe amidon de porumb
  • 1 linguriță de amestec chinezesc 5 mirodenii
  • 12 pulpe de pui dezosate, foarte bine tăiate
  • 2 lingurițe de ulei de porumb

Pași

50'
15'
0
0
  • Amestecați sosurile, condimentul chinezesc, oțetul din vin roșu de orez într-un bol adânc. Așezați puiul în amestec, acoperiți și lăsați la marinat cât faceți aluatul.
  • Într-un bol amestecați drojdia nedizolvată, 2 căni de făină, sarea, zahărul și amidonul de porumb. Turnați apa caldă peste mix.
  • Pe o suprafață dată cu făină scoateți aluatul și bateți timp de 4-6 minute până ce devine elastic și fin, adăugați treptat făină dacă este necesar. Acoperiți și lăsați la crescut 10 minute.
  • Încingeți uleiul într-o tigaie antiaderentă. Puneți puiul în tigaie și pe deasupra turnați marinata. Lăsați la făcut până ce puiul este moale. După ce puiul este gata scoateți-l pe un platou și lăsați la răcit.
  • Tăiați două bucăți de folie de copt cât să se potrivească pe forma aparatului de gătit cu aburi. Ungeți folia cu puțin ulei.
  • Tăiați aluatul în 16 părți egale. Rulați fiecare bucată într-un rotund de 10 cm. În fiecare bucată de aluat încape aproximativ o lingură de umplutură. Aveți grijă să puneți umplutura în centrul aluatului. Rulați și sigilați prin ciupitură la capete. Așezați fiecare chiflă umplută pe folia de copt, aveți grijă să lăsați destul spațiu între chifle pentru a le lăsa să crească. Porniți aparatul cu aburi și lăsați timp de 12-15 minute. Scoateți cu grijă chiflele Bao din aparatul de aburi pentru că sunt fragile. Daca doriți puteți presăra semințe de susan deasupra și felii de ceapă gablbenă.

Bonus

Pentru această rețetă este necesar un aparat de gătit cu aburi.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept