Cupă de înghețată

Publicat la 07.06.2017. de SPS

Descriere

Este vremea ideală pentru o cupă delicioasă de înghețată. Însă în loc de clasicele cornete, putem încerca să facem cupe din aluat de biscuiți cu fulgi de ciocolată.

Pasul 1: preîncălziți cuptorul la 176 de grade C.

Pentru pasul doi o să aveți nevoie de câteva ingrediente: 3 căni de făină, o linguriță de esență de vanilie, 2/3 cană  de zahăr brun, 1/3  cană de zahăr alb, 3/4 linguriță de praf de copt, 1/2 linguriță de sare, 12 linguri de unt topit, 2 ouă și fulgi de ciocolată.

Într-un bol de mare amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea, amestecați bine. Din untul topit, ouă și esența de vanilie faceți o mixtură fină, apoi turnați în bolul cu ingrediente uscate. Presărați și fulgii de ciocolată în corpul aluatului. Amestecați bine până aveți un aluat ferm.

Pe o suprafață dată cu făină întindeți aluatul până ce are grosimea de 1 cm. Tăiați din aluat cercuri cu diametrul de 12 cm. Ungeți partea din spate a unei forme de brioșe și presați cercul pe deasupra formei și modelați până ce aluatul devine uniform.

Pasul 3: Dați la cuptor pentru 12-14 minute sau până ce aluatul este crocant. Lăsați 5 minute la răcit înainte de a adăuga înghețata preferată în cupă.

0
0

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept