Cum preparam si pastram bazele de supa pentru diferite preparate

Descriere

Sigur ați citit în multe rețete „ supă de pui” sau „bază din supă de pui”. Acestea se referă la o supă de pui clară, doar apa rezultată în urma strecurării supei, pusă la păstrat în recipiente etanșe sau închise bine. Puteți crea un mic stoc de baze de supă ușor de păstrat.

Secretul constă în a face o supă de pui cât mai „grasă”. Nu schimbați apa după ce fierbeți carnea.

  1. Se pune apa la fiert.
  2. Se pune puiul (sau orice tip de care aveți nevoie). Spumați bine carnea, pentru că apa aceea o sa rămână.
  3. După ce a fiert carnea adăugați legumele.
  4. După ce opriți focul adăugați leușteanul.
  5. Lăsați la răcit minimum 30 de minute.
  6. Strecurați supa prin tifon. Nu mai trebuie să rămână nimic masticabil în oală.
  7. Turnați supa clară în recipiente care se închid foarte bine. Lăsați la răcit.
  8. După ce s-a răcit de tot supa, închideți bine recipientele și puneți la congelator. Supa o să se poată folosi pe durata a o lună.

Se procedeaza intocmai pentru fiecare tip de supa.

0
0

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept