Cum faci omleta extrem de pufoasa

Publicat la 05.07.2017. de SPS
Tags: SPS,

Descriere

Omleta este cel mai comun și ușor de facut mic dejun. Insă, pentru a face o omleta foarte pufoasă, trebuie să bați ouăle și gălbenușurile separat.

O să aveți nevoie de

  • 3 ouă
  • 2 linguri de lapte
  • un praf de sare și piper
  • o linguriță de zahăr

 

Pasul 1

Separați albușurile și gălbenușurile. Adăugați peste gălbenușuri laptele, zahărul, sarea și piperul după gust. Bateți bine gălbenușurile și apoi lăsați la odihnit. Rezultatul ar trebui să fie ca în poza 3.

 

Pasul 2

În mixer bateți bine albușurile, până se fac spumă.

 

Pasul 3

Încorporați mixul de gălbenuș în spuma de albuș. Începeți cu 1/3 din mixul de gălbenuș și amestecați bine. Continuați procedeul până albușul și gălbenușul sunt perfect omogenizate.

 

Pasul 4

Puneți pe foc tigaia, la foc medium și puneți la încins unt. Turnați mixul pentru omletă și întindeți ușor cu lingura. Dați focul pe mic și lăsați la făcut, pe o parte, timp de 2 minute. Când omleta este maroniu-aurie și crocantă pe margini este gata.

Pasul 5

Scoateți pe o farfurie și împăturiți omleta în două.

 

Dacă doriți să adăugați și alte ingrediente, cel mai bine este să le puneți în tigaie, nu în mixul de albușuri și gălbenușuri.

0
0

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept