Cum facem o pâine împletită în patru

Publicat la 10.04.2018. de SPS

Descriere

Fie că vrem să facem o pâine mai aspectuasă, fie că vrem să coacem un cozonac care să arate ca cel pe care îl făcea bunica, împletiturile sunt o idee minunată. Putem împleti aluatul în trei, desigur, dar întotdeauna împletiturile în patru vor fi mult mai spectaculoase. Partea bună este că sunt și ușor de modelat, odată ce înțelegem principiul.

  1. Aluatul gata frământat și crescut se scoate pe suprafața de lucru și se taie în patru bucăți egale
  2. Fiecare bucată se modelează în formă de sfoară. ”Sforile de aluat” se așază una lângă alta și se egalează.
  3. Cele patru bucăți se unesc la un capăt și se lipesc bine.
  4. Se începe cu bucata din stânga care se trece pe sub următoarea fâșie, peste celelalte următoarea și pe sub cea mai din dreapta. Cea mai dreapta bucată se trece pe sub următoarea din stânga, peste următoarea și pe sub cea mai din stânga.
  5. Se repetă procesul, se coace și gata.
0
0

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept