Ustensilele potrivite pentru o pâine perfectă

Publicat la 06.01.2016. de SPS
Tags: SPS,

Pentru o pâine perfectă, la fel ca și pentru orice alte tipuri de aluat, este necesar să avem în bucătătărie ustensile potrivite. Așadar, să vedem care sunt cele mai importante dintre acestea și câteva sfaturi despre ele.

Cântare

Pentru a face o pâine bună, ingredientele din reţetă trebuie măsurate cu precizie. Asiguraţi-vă că aveţi cântare bune.

Cuțite

Brutarii profesionişti folosesc de obicei o lama specială pentru a cresta pâinea. Aceasta permite, practic, crestăturilor să se dezvolte în timpul coacerii. O metodă mai sigură este de a folosi un simplu cuţit de pâine.

Forme de aluminiu

Coaceţi pâinea în forma preferată folosind forme speiciale de aluminiu. Acestea sunt disponibile în toate formele si mărimile. Schimbaţile ori de câte ori doriţi.

Pensulă de patiserie

În funcţie de reţetă, folosiţi o pensulă de patiserie pentru a acoperi aluatul cu galbenuş de ou, cu lapte, cu unt topit și așa mai departe, înainte de a-l coace.

Blender

Puteţi folosi un blender sau un mixer pentru a vă ajuta să frământaţi aluatul. Este mai rapid și mai comod decât frământarea manuală.

Racletă de patiserie

Acesta este un instrument esenţial pentru brutarii profesionişti. Nu numai că permite aluatului să fie împarţit în mod eficient, dar aceasta ajută brutarul și să mute aluatul cât timp acesta este încă lipicios (de obicei, la începutul procesului de frământare).

Recipiente

Chiar dacă utilizaţi un castron sau un bol de salată, este nevoie să aveţi cel puţin 2 recipiente la îndemână. Sunt utile pentru a frământa aluatul sau pentru a-l lăsa să se odihnească. În plus, multe rețete cer vase separate ce trebuie folosite rapid unul după altul. Așadar, spălatul acestora imediat după folosire nu este nici comod și nici eficient.

Sucitor

Sucitorul este un instrument practic pentru formarea și întinderea aluatului sau chiar pentru rularea acestora în unele cazuri. Nu vă recomandăm să apelați la întinderea foilor cu ajutorul mâinilor, întrucât exista un mare risc de rupere, plus că nu veți putea obține aceeași uniformitate.

Sită

O sită este un instrument folositor pentru a cerne făina atunci când doriţi să faceţi diferite tipuri de pâine fină. De asemenea, vă permite să pudraţi pâinea sau suprafaţa de lucru cu făină.

Cană de măsurare

O metodă practică și foarte simplă de a măsura lichidele.

 

0
0

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept