Ingredientele esenţiale

Publicat la 09.10.2015. de SPS
Tags: SPS,

O listă cu ingredientele pe care le folosim cel mai des pentru deliciile noastre coapte, plus câteva sfaturi despre ele.

Drojdia

Drojdia de panificaţie este un produs viu, indispensabil și esențial pentru producția de pâine, dându-i volum si gust pe care îl doriţi. Drojdia există în mai multe forme: lichidă, cubuleţe proaspete, uscată sau activ instant uscată. Oricare ar fi drojdia pe care o utilizați, urmați sfatul de la Paneo! El a selectat cele mai bune branduri și vă va oferi sfaturi bune.

Făina

În funcție de faină, albă, complet, secară, organic ... alegerea făini poate oferi o varietate de arome, consistențe, culori și arome pentru pâine. Făină de grâu este format din 70-80% amidon, 9-15% proteine ​​și mai puțin de 2% grăsime ... 15% până la 20% din proteinele conținute în acestea sunt solubile în apă. Alte proteine ​​formează glutenul timpul procesului de frământare. Glutenul are coeziune, elasticitate, vâscozitate și plasticitatea care să îi permită în timpul coacerii, să formeze o rețea impermeabilă capabilă să rețină dioxidul de carbon și să se întindă sub presiune pentru a forma structura tip fagure și textura pâinii. Pentru persoanele cu intoleranță la gluten (boala celiaca) se poate utiliza făină fără gluten (făina de porumb, hrişcă, castan ...). Club Paneo oferă reţete care folosesc aceste făinuri adaptate la dieta de intoleranţă la gluten. Veți găsi multe alte făinuri disponibile în comerț. Încercatile fără ezitare și, astfel, descoperiţi noi senzații și noi gusturi. E distractiv sa faci pâine acasa! Sfatul Paneo Depozitaţi făina intr-un loc conform. De prospeţimea făinii depinde succesul pâinii. Făina prea veche are gust de mucegai. Depozitați-o într-un container etanș într-un loc răcoros, uscat. Făină integrală nu se păstrează la fel de bine ca făina albă. Nu depozitați prea mult de făină, cumparaţi atunci când aveți nevoie de ea.

Lapte

Laptele este folosit pentru a fragezi aluatul de pâine. Laptele trebuie să fie întotdeauna ușor cald înainte de a fi încorporat. Sfatul Paneo Pentru a prepara produse de patiserie delicioase, alege laptele cremos, care va da fragezime preparatelor tale.

Sare

Sare este esențială pentru panificație. În primul rând, acesta îmbunătăţeşte aroma produsului, punând în valoare, toate nuanţele subtile de cereale. Trebuie precizat faptul că eliminarea sării din aluat are efect negativ asupra produsului final şi poate pune probleme la modelare. De cele mai multe ori un produs fără sare va fi palid şi va avea volum mai puţin crescut. Sfatul Paneo Măsurarea cantităţi de sare este importantă. Utilizarea excesivă poate duce la probleme de sănătate. Din punct de vedere nutriţional, se preferă reducerea cantităţii de sare, faţă de eliminarea acesteia din pâine. Evitați contactul direct între sare și drojdia.

Zahăr

Zahărul are mai multe forme. Există zahăr rafinat, roşu, alb, zahăr brun, ce dă gust dulce brioşelor sau produselor de patiserie cu fructe. Acesta oferă, de asemenea un gust caramelizat și culoare maro auriu pâinii. Sfatul Paneo Zahărul solid trebuie încorporat direct cu făina, intimp ce mierea se adaugă în aluat. Pentru un gust deosebit înlocuiţi zahărul cu sirop de arţar. Este delicios!

Ou

Oul este utilizat pentru a prepara pâine dulce, chifle, biscuiți, cozonac ... Oul dă o consistență bogată tuturor produselor tale de patiserie. Oul trebuie bătut înainte de a fi omogenizat cu alte ingrediente. Sfatul Paneo Utilizaţi gălbenuşul de ou pentru glazură şi produse de patiserie.

Apă

Apa pe care o folosiţi în pregătire trebuie să fie potabila și dură, datorită mineralelor (săruri de calciu) care contribuie la formarea glutenului. Dacă utilizați apa prea puțin dură, veți obține o pastă lipicioasă.

Unt

Untul face aluatul moale şi fraged. Acesta trebuie să fie de calitate superioară şi să aibă o culoare galben pal. Dacă folosiţi unt sărat, trebuie să diminuaţi doza de sare. Sfatul Paneo Scoateţi untul de la frigider cu cel puţin ½ ora înainte de a face aluatul. Va fi mai uşor de utilizat.

Arome

Fructele proaspete sau uscate, semințele, fulgi de ciocolata, ierburile și condimentele... Aceste ingrediente dau deliciilor coapte o aromă deosebită si pot trezi papilele gustative!

 

0
0

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept