Cum să faci un aluat pufos și delicios

Publicat la 05.10.2015. de SPS
Tags: SPS,

Din mulțimea de secrete ale bucătăriei, vi le prezentăm astăzi pe cele care vă ajută să obțineti aluaturi pufoase, bine crescute, care dau naștere unor preparate cu adevărat savuroase.

 

Nu uitați să cerneți făina!

Chiar dacă pe ambalajul făinei scrie că nu trebuie să mai faceți acest pas, noi vă recomandăm să nu îl omiteți. Se mai întamplă ca făina să aibă diferite impurități care nu o vor lăsa să ajute la creșterea preparatelor voastre. În plus, făina aerisita și bine uscată este ideală pentru coacere. Multe dintre bunicile si străbunicile noastre puneau făina pentru cozonac pe sobă cu câteva zile înainte de a o folosi, tocmai din acest motiv.

Folosiți ingrediente la temperatura camerei

Nu scoateți alimentele de la frigider pentru a găti imediat cu ele. Lăsați-le ceva timp să ajungă la temperatura camerei. Mai mult, apa, laptele si celalalte lichide ar trebui să fie chiar puțin mai calde de atât.

Folosiți cu încredere maiaua

Teoretic, drojdia uscată nu necesita maiaua, totuși, vă recomandăm să o folosiți. Aceasta se prepară din apă călduță sau lapte călduț, puțin zahăr, făină și drojdie. În special la aluaturile grele, care conțin ouă, zahăr, grăsime și așa mai departe, maiaua vă va ajuta foarte mult.

Învățați proporțiile de ingrediente

Pentru 1 kg de făina, se folosesc două pliculețe de drojdie uscată – în cazul aluaturilor grele și un singur pliculeț pentru aluaturile ușoare, cum ar fi cel de pâine.

Bătutul aluatului este util

Vă aduceți aminte cum băteau bunicile noastre aluatul de cozonac înainte de a-l lăsa la dospit? Ei bine, atunci când folosiți ulei la diferite aluaturi, când acesta se termină și la fel și procesul de frământare, trântiți de câteva ori aluatul de vasul în care l-ați frământat. Acest proces ajută bulele de aer să dispară, iar compoziția va deveni mult mai elastică și fină.

 

0
5

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept