Cum să faci aluat fraged pentru plăcinte

Publicat la 19.08.2016. de SPS
Tags: SPS,

Se spune că prăjiturile ies în funcție de noroc. Noi nu credem acest lucru și știm destule secrete, încât putem băga mâna în foc pentru aluaturile noastre. Să vedem cum se face un aluat fraged perfect pentru orice umplutură.

1

Într-un castron freci untul moale sau margarina cu zahărul până când se omogenizează.

2

Adaugi smântâna sau iaurtul, coaja de lămâie, sarea

3

Adaugi și gălbenușurile și amesteci ușor

4

La urmă adaugi făina, pe care ai amestecat-o neapărat cu praful de copt. Acesta, în contact cu iaurtul sau smântâna, se descompune și degajă bioxid de carbon, care frăgezește aluatul.

5

Aluatul îl amesteci cu mâna, fără să îl frămânți, până când se încorporează toate ingredientele, apoi îl pui pe o foaie de nailon așezată pe masă și presărată cu puțină făină.

6

Îi dai formă de dreptunghi și îl aplatizezi cu palma, ca să aibă peste tot aceeași grosime și marginile drepte. După aceea, îl întinzi în foaie după dimensiunile unei tăvi mari de circa 28/44 cm. Poți lăsa foaia mai groasă, ca să o pui mai ușor în tavă și o mai întinzi cu mâna, cât este necesar, ca să acopere toată tava. După ce ai așezat-o în tava neunsă, presari peste foaie o linguriță de griș.

7

Aluatul este gata, tot ce mai ramane este să alegi ce umplutură dorești pentru aceasta plăcintă.

 

0
5

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept