Cum să coacem o focaccia perfectă

Publicat la 02.03.2018. de SPS
Tags: SPS,

Ne plac salatele și ce merge mai bine lângă ele, decât o focaccia gustoasă făcută ca bucătarii italieni? Vă prezentăm câteva sfaturi și trucuri pentru o focaccia perfectă.

Aluatul hidratat

Aluatul de focaccia, pentru a avea consistența pe care toți o iubim, trebuie să fie hidratat, nu unul uscăcios. Așa că folosiți apă suficientă cât să obțineți un aluat elastic și pufos.

Uleiul de măsline

Focaccia fără ulei de măsline nu există. Este simplu. Atât în compoziția aluatului, cât și pe deasupra lui, uleiul de măsline trebuie să fie prezent. Fără el, nici gustul și nici textura preparatului vostru nu va fi nici pe departe de cea dorită.

Timp lung de dospire

Spre deosebire de alte preparate pe bază de drojdie, focaccia are nevoie de un timp mult mai mare de dospire pentru a obține gustul și densitatea perfecte. Buratrii profesioniști lasă aluatul pentru 24 de ore să crească, lucru pe care îl puteți face și voi. Pregătiți aluatul cu o zi înainte de a dori să coaceți preparatul final.

Idei de toppinguri

O serie de toppinguri pe care să le folosiți pentru focaccia voastră perfectă: - legume trase la grătar - brânzeturi de orice fel - dovlecei sotați în ulei de măsline - ceapă și cartofi pasați - sos de roșii și oregano sau busuioc - măsline de diferite tipuri sau orice altceva vă mai încântă pe voi.

 

1
0

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept