Cum frământăm corect aluatul

Publicat la 02.02.2018. de SPS

Vă prezentăm aici pașii pentru un aluat frământat ca la carte. Citiți articolul, măcar pentru a verifica dacă nu omiteți niciun detaliu.

Pregătiți suprafața pentru frământat

Curățați și uscați bine suprafața pe care veți frământa aluatul. Apoi, în funcție de rețetă undeți suprafața cu ulei sau, cel mai des întâlnit, presărați pe ea făină.

Amestecati ingredientele pentru aluat

Usor, usor, adaugati toate ingredientele si amestecati-le. Daca făina încă se mai lipește de marginile vasului, aluatul nu este gata. Dacă amestecatul ingredientelor cu lingura de lemn (sau ce instrument folosiți) devine dificilă, aluatul este gata de frământat.

Mutați aluatul pe suprafața de frământat

Suprafața este pregătită, aluatul este amestecat, deci să trecem la treabă.

Spălați-vă pe mâini

Scoateți-vă bijuteriile și spălați-vă bine mâinile înainte de a vă apuca de frământat. Ar fi o idee bună să vă protejați și hainele cu un șorț.

Strângeți aluatul

Dați-i forma unui munte, strângeți-l cu mâinile, aplatizați-l, apoi strângeți-l la loc. Continuați până aluatul devine mult mai puțin lipicios și până îi puteți da forma de minge, fără ca el să se lase imediat. Dacă aluatul pare că rămâne lipicios, presărați mai multă făină pe suprafața de lucru. Puteți să vă dați cu făină și pe mâini pentru a evita ca aluatul să se lipească de degete și palme.

Presați bine aluatul

Din forma rotundă, apăsați-l tare cu podul palmei, împingând în față. Continuați acest proces până aluatul începe să devină elastic.

Presați, îndoiți, iar presați

Întindeți ușor aluatul cu palma, îndoiți-l și presați-l din nou. Repetați pentru circa 10 minute. Procesul de frământare trebuie să fie susținut și ritmic. Aveți grijă de fiecare părticică din aluat să treacă prin acest proces.

Opriți-vă din frământat

Când aluatul are o culoare și textură omogenă, când nu mai este lipicios și când este elastic, este momentul să vă opriți din frământat. Totodată, aluatul trebuie să își mențină forma, să nu se mai lase.

 

0
5

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept