Cum faci un blat pufos cu vanilie
Sigur știți prăjiturile sau checurile gustoase din vanilie sau ciocolata – cele în stilul prăjiturilor alka. Sunt foarte ușor de făcut și gustoase. Rețetele diferă, însă ingredientele principale sunt asemănătoare in mai toate:
- 1 cană de unt nesărat, moale nu topit
- 1 ceașcă zahăr
- un praf de sare
- 2 lingurițe de extract sau esență de vanilie
- 5 ouă
- 2 căni de făină

Preîncălziți cuptorul la 160 de grade

Ungeți o formă de prăjitură
Cele mai bune prăjituri de acest fel sunt coapte în tăvi și forme de prăjituri adânci.

Mixați untul și zahărul
Într-un bol pentru mixer bateți împreună untul și zahărul până devin o compoziție pufoasă, ușoară și cremoasă.

Ouă și vanilie
Adăugați ouăle și vanilia și continuați să amestecați până ce ouăle sunt complet incorporate.

Făină
Amestecați sau mixați pe viteză minimă făina în compoziție. Adăugați puțin câte puțin. Aveți grijă să nu devină un aluat tare.

Turnați în tavă
Turnați în forma de prăjitură unsă, aveți grijă să luați bine de pe margini și să se așeze frumos în tavă.

Coaceți
Dați prăjitura la cuptor pentru o oră și 15 minute. Știți sigur că prăjitura este gata când ați trecut o scobitoare prin centrul ei și ați reușit să o scoateți curată.
Comentarii