Covrigi moi

Publicat la 06.06.2017. de SPS
Tags: SPS,

Pentru a face acești covrigi veți avea nevoie de:

1-2 căni de apă

1 lingură de zahăr

28 de grame de drojdie „Secretul Bunicii”

2 lingurițe de sare

1 cană de făină de grâu

3 căni de făină albă

4 linguri de unt

Ulei Vegetal

Praft de copt

Ouă

Sare de mare

 

Amestecați ingredientele

Încălziți apa și adăugați în aceasta: sare, zahăr și drojdie. Amestecați bine. Într-un bol cu făină turnați mixtura și untul topit. Amestecați bine până devine un aluat fin. Mutați aluatul într-un bol uns și lăsați la dospit până i se dublează volumul, într-un loc cald.

Tăiați aluatul

După ce aluatul și-a dublat vomulul mutați-l într-o tavă unsă. Tăiați aluatul în 4 bucăți mari și ungeți fiecare bucată cu ulei. Lucrați cu câte o bucată pe rând, in acest timp bucățile de aluat rămase în tavă trebuie să stea acoperite. Tăiați fiecare bucată de aluat din cele 4 în două. Fiecare bucată se rulează în formă de frânghie și se așează în formă de U. După ce ați terminat cei 8 covrigi, aceștia trebuie lăsați 20 de minute neacoperiți la temperatura camerei apoi încă 20 de minute la frigider.

Preîncălziți cuptorul la 320 de grade

După ce s-a încălzit cuptorul puneți înăuntu un vas cu apă. Adăugați în acesta un sfert de ceașcă de praf de copt, amestecați. În apa fiartă puneți fiecare covrig și lăsați-l să fiarbă 30 de secunde. După ce a fost preparat puneți covrigul înapoi în tava unsă. Înainte să dați tava la cuptor ungeți aluatul cu gălbenuș de ou amestecat cu puțină apă. La final presărați sare de mare.

Dați la cuptor

Dați la cuptor pentru 13 minute sau până ce toți covrigii au un maroniu-auriu plăcut.

 

0
0

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept