Aluat de patiserie făcut în casă

Publicat la 05.04.2018. de SPS

Aluatul de patiserie este delicios și poate fi combinat cu zeci și zeci de arome și umpluturi. Așadar, vă învățăm cum să îl faceți de la zero,chiar la voi acasă.

Pentru aluat aveți nevoie de 35 de grame de drojdie proaspătă, 350 ml lapte călduț, 2 linguri de zahăr, 650 grame făină și o linguriță și jumătate de sare.

Pentru compoziția de unt aveți nevoie de 500 grame unt și 60 grame făină

Dizolvați drojdia în laptele călduț, alături de zahăr și lăsați-o la crescut pentru 15 minute. Amestecați făina cu sarea și încorporați și maiaua. Frământați aluatul și lăsați-l pentru circa o oră la crescut.

Tăiați untul în cubulețe de 1-2 cm și presărați peste el făina. Amestecați bine, bine, cu mâna.

Întindeți mixtura de unt într-o foaie groasă, cu latura de circa 12 cm

Întindeți aluatul într-o foaie dreptunghiulară de 15x30 cm și puneți mixtura de unt pe una dintre marginile acestuia.

Ungeți marginile aluatului cu apă, apoi îndoiți aluatul în jurul untului și lipiți marginile. Lăsați-l la odihnit pentru 20 de minute.

Presărați foarte puțină făină pe suprafața de lucru și cu ajutorul unui făcăleț întindeți aluatul într-o foaie de circa 20x50 cm.

Presărați foarte puțină făină pe suprafața de lucru și cu ajutorul unui făcăleț întindeți aluatul într-o foaie de circa 20x50 cm.

Aluatul poate fi copt cu aromele sau umplutura dorită

 

0
5

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept