10 pași pentru torturi minunate

Publicat la 06.10.2015. de SPS
Tags: SPS,

Când coacem un tort, de fiecare dată trebuie să avem în vedere o serie de lucruri care ne vor ajuta să dăm naștere unor delicii minunate, fără să avem parte de eșecuri. Vă prezentăm, așadar, zece pași pe care să nu îi omiteți atunci când vă hotărâți să preparați un tort.

Verificați dacă blatul este gata înainte să îl scoateți din cuptor

Chiar dacă timpul de coacere indicat a trecut, verificați blatul înainte de a-l scoate. Varianta cu scobitoarea este foarte utilă.

Pregătiți-vă tava corespunzător

În funcție de rețetă, trebuie să vă tapetați tava cu făina, cu hârtie de copt, cu unt și așa mai departe. Aveți grijă să țineți cont de această indicație. De multe ori, acest pas nu poate fi înlocuit

Poziționați-vă rafturile cuptorului corect

Dacă trebuie să coaceți un singur blat, veți poziționa raftul mai jos, dacă trebuie sa coaceți două, veți fixa unul dintre rafturi mai sus, unul mult mai jos. Doar așa puteți coace uniform.

Alegeți tava potrivită

Dacă rețeta vă indică o tavă de 30 de centimetri, chiar nu vreți să folosiți una de 20. Totul se va da peste cap. Totuși, dacă nu aveți tava potrivită, ajustați cantitățile ingredientelor pentru vasul pe care îl folosiți.

Folosiți ingrediente la temperatura camerei

Ouăle, untul, drojdia trebuie să aibă temperatura camerei în momentul în care începeți să le preparați. Nu aveți timp și tocmai le-ați scos din frigider? Câteva minute la microunde vă pot rezolva problema.

Folosiți cantități corecte

Da. Vă încurajăm din inimă să folosiți cântare de bucătărie, căni gradate și alte instrumente de măsură a cantităților de ingrediente.

Alegeți rețeta potrivită

Fie că vă inspirați din cartea de bucate, din rețete online sau din experiența mamei, aveți grijă să folosiți o sursă de încredere și să respectați întocmai instrucțiunile.

Aveți grijă ca drojdia să fie proaspătă

Întodeauna trebuie să verificați dacă drojdia pe care o aveți mai este activă. Într-o jumătate de ceașcă de apă caldă, dizolvați o linguriță de zahăr și apoi amestecați drojdia în compoziție. În trei, patru minute trebuie să înceapă să crească, iar acesta este semnul că încă este activă.

Răciți blatul înainte de a adăuga crema

Cum? Cât? Exact așa și exact atât cât este specificat în rețetă. Totodata, aveți grijă să respectați instrucțiunile legate de modul în care blatul trebuie răcit.

De final – mare grijă la scoaterea blatului din tavă

Folosiți un cuțit sau o spatulă pentru a desprinde marginile, acoperiți tava cu un prosop și răsturnați-o (asta doar în cazul în care nu folosiți o tavă specială care se desface).

 

0
0

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept