Trigoane speciale cu dovleac si nuca

Publicat la 15.05.2018. de Iosip Mihai

Ingrediente

  • 500 g faina de panificatie
  • 20 g drojdie,1 lingurita sare,2 lingurite zahar,1 cana cu apa calduta
  • Pentru umplutura:4 felii de dovleac placintar 1 bol cu nuca tocata marunt 1 bol cu zahar 1-2 linguri gris scortisoara ulei
  • Pentru uns: sirop de zahar susan

Pași

1'
1'
0
  • Facem un aluat elastic din ingredientele date pe care il lasam la crescut. Dovleacul spalat, curatat se da pe razatoare.Se caleste apoi intr-o tigaie in care am adaugat putin ulei si 3 linguri de zahar.Daca lasa lichid punem in compozitie putin gris.Amestecam si lasam sa se raceasca compozitia. Se imparte aluatul in bile mici din care intindem fasii, (benzi) lungi de 40 cm si late de 10 cm.
  • Se unge cu ulei suprafata fasiei. La un capat al foitei asezam cu lingura din umplutura si nuca tocata fin , presaram scortisoara si inca putin zahar tos.Pliem in zig-zag formand triunghiuri pana se termina aluatul formand la final un trigon. Fiecare trigon se aseaza pe hartia de copt , in tava.Ungem cu sirop de zahar, presaram seminte de susan si lasam 10 minute la crescut dupa care se da la copt .
  • Sunt gata cand sunt frumos coapte , rumenite si se desprind usor de hartia de copt.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine