Rulouri cu banane și scorțișoară

Ingrediente

  • Aluat: 250 mililitri lapte
  • 100 grame zahăr brun
  • 1 linguriță sare
  • 250 mililitri apă caldă
  • 2 ouă
  • 850 grame făină
  • 1/2 pachet de unt
  • 38 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Glazură: 1-4 cană cremă de brânză
  • 2 lingurițe unt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță lapte
  • 800 grame zahăr
  • 1/2 cană nuci tocate
  • Umplutură: 7 banane coapte, pasate
  • 120 grame zahăr brun
  • 2 lingurițe miere
  • 2 lingurițe scorțișoară

Pași

75'
80'
0
  • Se încălzește laptele, zahărul brun și sarea și se amestecă până când se dizolvă și se omogenizează. Se ia amestecul de pe foc, atunci când încep să se formeze mici bule pe margini și se lasă la răcorit.
  • Într-un bol, se amesteca apa caldă cu drojdia și o linguriță de zahăr brun, apoi se lasă amestecul pentru circa 10 minute la odihnit.
  • Pe rând, se adaugă ouăle în amestecul cu drojdie, amestecând într-un ritm alert.
  • Se amestecă în continuare, timp în care se adaugă încet și laptele cu zahărul și sarea încorporate.
  • Se adaugă treptat făina, alternat cu untul topit și se omogenizează, apoi se lasă la crescut.
  • Ingredientele pentru umplutură se amestecă și se lasă la frigider într-un bol acoperit.
  • Aluatul se taie pe din două și fiecare jumătate se întinde în câte o foaie de circa 20x30 cm.
  • Pe fiecare foaie se întinde umplutura și se rulează, apoi se taie în felii de circa 3 cm.
  • Toate feliile se pun în tava de copt și se mai lasă la crescut circa 45 de minute, apoi se coc la 180 de grade Celsius, 35-40 de minute. 10.Se freaca untul cu crema de branza si esenta de vanilie pentru glazura, apoi se adauga treptat si zaharul si laptele. 1Rulourile se scot de la cuptor, se lasa la racit si se acopera cu glazura si nuci.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Pâine de casa - Coacem împreună - simplu, relaxant, delicios