Ruladă cu bezea și ciocolată

Ingrediente

  • Aluat: 100 grame de făină
  • 2 linguri zahăr
  • 20 grame de drodjie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri de unt sau margarină
  • 3-4 căni de lapte
  • 1 ou
  • Glazură: 3 tabete de ciocolată cu lapte, rupte
  • 3 lingurițe de unt sau margarină, încălzite (nu topite)
  • ½ căni de biscuiți graham sfărâmați
  • 1 cană de bezele.

Pași

  • Într-un bol de mixer se pun o cană de făina, drojdia, zahărul și sarea. Se lasă deoparte și între timp se încălzește laptele impreună cu o lingură de unt sau margarină, cănd laptele a dat in fiert se adaugă in mixtură, apoi se adaugă și oul. Bateți amestecul la viteza medie timp de 2 minute. Turnați restul de făină în timp ce amestecați până când mixtura devine un aluat moale.
  • Pe o suprafață puneți făină apoi întindeți aluatul până ce devine moale și elastic, în jur de 6-8 minute. Puneți aluatul la odihnit într-un bol acoperit. Timp de 15 minute.
  • Cât aluatul se odihnește tăiați 2 tablete de ciocolată cu lapte în bucățele cât mai mici. Păstrați pentru mai târziu
  • Rulați sau presați aluatul în formă de pătrat de dimiensiunile de 12 pe 6 cm nu foarte gros cam 1,36 cm. Acoperiți-l cu 3 linguri de unt încălzit. Presărați biscuiții zdrobiți și bucățile de ciocolată, împingând ușor în aluat.
  • Ungeți o tavă mare pentru pâine cu unt.
  • Cu un cuțit bine ascuțit tăiați pe lungime aluatul pe din două. Stivuiți jumătățile unele peste altele apoi tăiați transversal de 6 ori. Așezați jumătățile vertical, cu tăieturile mai lungi în interiorul tăvii unse. Acoperiți și lăsați ca aluatul să dospească, într-un loc cald, până ce ajunge aproape de buza tăvii, în jur de 35-45 de minute. Nu îl lăsaț să își dubleze volumul.
  • Preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius și dați la cupotor pentru 30-35 de minute, dacă aluatul devine prea maroniu acoperiți-l în folie. După timpul alocat coacerii puneți bezeaua și mai lăsați timp de 2-3 minute.
  • Topiți tableta de ciocolată și ungeți sau turnați peste pâine. Lăsați să se răcească în tigaie timp de 10 minute. Serviți imediat

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pâine de casa - Coacem împreună - simplu, relaxant, delicios