Prăjitură pentru cafea cu alune

Publicat la 27.01.2017. de SPS

Ingrediente

  • Aluat
  • 3 cani,de făină
  • 85 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ⅓ cană de zahăr
  • ½ linguriță de sare
  • ½ cană de lapte
  • ¼ lingură de unt sau margarină
  • 2 ouă
  • Glazură
  • ½ cană de zahăr
  • ½ cană de faină
  • ½ cană de alune tăiate
  • 1 lingură scorțișoară
  • ¼ cană de unt sau margarină

Pași

30'
30'
0
  • Într-un bol mare de mixer, combinați 1 ½ căni de făină, drojdia, zahărul și sarea. Mixați foarte bine. Într-un recipient termorezistent pentru microunde (sau o tigaie adâncă, în caz că nu dispuneți de un cuptor microunde) încălziți apa, laptele și untul la 49-55 de grade C. Aveți grijă să nu se topească untul, acesta trebuie să fie doar moale. Încorporați mixul de apă, lapte și unt în compoziție. Adăugați și ouăle. Bateți aluatul la viteză medie pentru 3 minute
  • Cerneți restul de făină încet în compoziție în timp ce amestecați cu mâna până când aluatul devine greu de apăsat.
  • Întindeți aluatul într-o tavă mare, unsă.
  • Pentru a prepara glazura amestecați zahărul, făina, alunele tăiate , scorțișoara și untul (sau margarina). Mixați amestecul bine. Întindeți mixtura peste aluatul din tava. Cu o lingură mare fărămați glazura și din loc în loc apăsați cu lingura pentru a găuri ușor aluatul.
  • Acoperiți și lăsați la odihnit, într-un loc cald, timp de 30 de minute sau până își dublează volumul.
  • Dați la copt la 190 C, timp de 25-30 de minute până când devine auriu-maronie.
  • Se poate servi și rece și caldă

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine