Prajitura cu Vanilie si Glazura de Ciocolata Neagra

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • • 1 linguriță ciocolata milka instant (puteti folosi cappuccino instant)
  • • 2 linguri de apa clocotita
  • • 2 linguri și 2 lingurite cacao
  • • 1 1/4 cesti făină (140 de grame)
  • • 1 linguriță praf de copt
  • • 1/4 linguriță sare cușer
  • • 2 oua mari, separate
  • • 400 gr unt nesărat,
  • • 3/4 cani de zahar granulat
  • • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • • 1/4 linguriță extract de migdale
  • • 1/3 cană lapte integral
  • Glazura:
  • • 100 gr ciocolata neagra maruntita
  • • 1/2 linguri de unt nesărat
  • • 1/4 cană zahăr pudră cernut
  • • 1/4 linguriță vanilie
  • • 1 1/2 linguri lapte integral sau după cum este necesar

Pași

30'
50'
1
  • 1. Se incalzeste cuptorul Ungeti cu unt si putina faina o forma de copt-eu am folosit una asemnatoare cu cea de Guguluf
  • 2. Se combină ciocolata instant și apă clocotită într-o ceașcă. Se adauga pudra de cacao și se amestecă până la omogenizare. 3. Se cântărește faina intr-un castron sau cu atenție măsura după ce ați cernută. Se amestecă făina cu praful de copt si sarea si se pune deoparte.
  • 4. Cu un mixer electric, se bat albusurile foarte spumos. Treptat se adaugă 2 linguri de zahăr granulat și se mixeaza bine, apoi se lasa deoparte.
  • 5. Într-un castron se bate untul cu mixerul electric pana devine o crema. Se adauga în ½ ceasca și 2 linguri de zahăr tos, se mixeaza până devine pufos. Se adauga extractul de vanilie, apoi galbenusurile.
  • 6. Se adauga în amestecul de unt făina și laptele, alternativ, începând și terminând cu faina.
  • 7. Măsurați 1 ceasca de aluat și puneti-l într-un castron separat. Se amestecă în compozitia de cacao.
  • 8. Se amestecti esenta de migdale în amestecul de vanilie rămas.
  • 9. Cu o spatulă de cauciuc, puneti jumătate din albușurile de ou batute în amestec de vanilie. Restul de albusuri se pune în amestecul de ciocolată.
  • 10. Luati o lingura de aluat alb apoi peste puneti una de cacao. Repetați acest model până când ați folosit tot aluatul.
  • 11. Coaceți pentru aproximativ 40-50 minute sau până când o scobitoare introdusa in centrul iese curata. Lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi scoateti-l sin forma și lăsați se răcească complet.
  • 12. Intr-un castron se pune se untul si ciocolata impreuna in cuptorul cu microunde. Se amestecă până la omogenizare, apoi se amestecă cu zahăr pudră până devine o pastă. Adaugati vanilia si lapte până glazură este subțire și suficient de buna pentru a se folosi. Turnati peste prajitura răcita.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine