Prajitură cu ciocolată, alune și aromă de portocale

Ingrediente

  • Pentru aluat: 120 grame unt
  • 230 grame zahăr
  • Coaja rasă de la o portocală și jumătate
  • 1 linguriță nucșoară măcinată
  • 1/2 linguriță sare
  • 330 ml lapte călduț
  • 90 grame iaurt grecesc
  • 700 grame făină
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Pentru umplutură: 115 grame ciocolată neagră tocată
  • 150 grame alune de pădure tocate
  • 1 linguriță rasă cacao
  • ½ linguriță ghimbir
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ½ linguriță nucșoară
  • Pentru uns și decor: 1 ou
  • 1 lingură fulgi de ciocolată

Pași

60'
45'
0
  • Drojdia se dizolvă într-o cană de lapte călduț, alături de o linguriță de zahăr și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
  • Într-un vas mare se amestecă făina cu sarea și maiaua de la punctul anterior.
  • Separat, se mixează untul, restul de zahăr, coaja de portocală și nucșoara. Se adaugă și laptele și iaurtul și se amestecă bine.
  • Cele două compoziții se încorporează și se frământă bine, apoi se lasă la crescut pentru 45 minute – o oră sau până își dublează volumul.
  • Pentru umplutură se amestecă cicolata cu alunele, cacaoa, ghimbirul, scorțișoara și nucșoara.
  • Din aluat se taie o treime și se lasa la o parte.
  • Bucata mai mare de aluat se întinde într-o foaie de circa 40x20 cm.
  • Pe aceasta foaie se întinde o treime din umplutură, apoi se rulează pe lung.
  • Se obține o rulada de 40 cm lungime care se taie în felii de circa 3 cm grosime, care se așază în tava cu hârtie de copt.
  • Bucata rămasă de aluat se întinde într-o foaie în formă dreptunghiulară de circa 10x30 cm.
  • Peste ea se întinde umplutra rămasă și se rulează pe lung.
  • Se obține o ruladă de 30 cm lungime care se taie în felii de circa 4-5 cm, care se așază în tava, în golurile dintre rulourile mari.
  • Prăjitura se unge cu ou bătut și peste ea se presară fulgii de ciocolată.
  • Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru circa 30-40 minute.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine