Pizza pe grill cu ciuperci

Publicat la 16.05.2018. de SPS

Ingrediente

  • Pentru aluat: 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3/4 cană apă caldă
  • 2½ cană faină
  • 1 lingură de sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pentru topping: 1 lingură ulei de măsline
  • 8 căni ciuperci tăiate felii
  • ½ ceapă roșie, tăiată subțire
  • 2 lingurițe de rozmarin
  • Sare și piper, după gust
  • 6 cești mozzarella rasă
  • 2 lingurite pătrunjel proaspăt tocat

Pași

20'
15'
0
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Într-un bol mare sau în vasul mixerului, se amestecă drojdia care se amestecă cu 2 căni de făină, sare și ulei de măsline până la formarea aluatului.
  • Pe suprafața mesei, frământați aluatul timp de 10 minute, adăugând suficientă făina până când aluatul este neted, moale, elastic și doar usor lipicios.
  • Formați aluatul în forma unei mingii. Mutați-l într-un castron uns cu puțin ulei și acoperiți-l pentru dospire. Se lasă timp de 1- 1 și 1/2 ore.
  • Între timp, pregătiți topping-ul: încălziți uleiul în tigaie. Adăugați ciuperci, ceapă, rozmarin, sare și piper, după gust. Țineți compoziția pe foc 5-6 minute, până când ciupercile sunt înmuiate.
  • Atunci când aluatul este ridicat, încălziți ambele părți ale grătarului.
  • Împărțiți aluatul în două. Întindeți o jumătate de aluat în tavă. Ungeți-l cu ulei de măsline.
  • Introduceți-l la grătar și lăsați-l 1-3 minute până când apar primele semne de rumeneală. Ungeți aluatul cu mai mult ulei de măsline.
  • Adăugați amestecul de ciuperci și jumătate din brânza mărunțită. Acoperiți tava și lăsați-o 2-3 minute până când crusta este rumenă și brânza este topită. Scoateți pizza din grătar.
  • Presărați 1 lingură de pătrunjel și piper. Repetați asta pentru al doilea aluat de pizza. Serviți imediat.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine