Pizza cu afine, miere și brânză feta

Publicat la 28.06.2017. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • 14 grame drojdie Secretul Bunicii
  • 4 căni de făină
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 cană de apă caldă
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1/2 lingură de ulei
  • 1 ½ apă călduță
  • Topping
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cană de ceapă roșie mărunțită
  • sare kosher
  • 2 linguri de miere
  • 1/2 cană de brânză Ricotta
  • 1/2 cană de brânză Feta
  • 1 cană de afine
  • o casoletă de Rucola
  • fulgi de chilli
  • 1 linguriță de ulei

Pași

20'
12'
0
  • Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • Se amestecă sarea cu făina și peste se adaugă amestecul de drojdie și o lingură de ulei, apoi aluatul se frământă și se lasă la crescut pentru 30-60 de minute, după ce se unge cu ulei.
  • Aluatul crescut se întinde într-un dreptunghi foarte subțire. Ungeți o tavă cu ulei și așezați aluatul în aceasta.
  • Preîncălziți cuptorul la 260 de grade Celsius
  • Într-o tigaie încălziți lingurița de ulei, pe foc mic. Adăugați ceapa roșie și asezonați cu sare și fulgi de chilli după gust. Lăsați ceapa pe foc timp de 5-8 minute, amestecați ușor pentru a nu lăsa ceapa să se lipească.
  • Între timp, într-un bol amestecați brânza Ricotta și brânza Feta. Întindeți amestecul peste aluat, apoi puneți ceapa caramelizată și peste turnați mierea. La final presărați afinele.
  • Dați la cuptor pentru 10-12 minute, până ce aluatul este auriu. Imediat după scoaterea din cuptor, presărați rucola.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine