Pandispan cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Oua faina zahar lapte mure

Pași

30'
90'
0
  • Ingrediente pt blatul pufos de pandispan :8 oua 6 lg de zahar 8 lg de faina Pt crema 5 galbenușe 5 lg zahar 5 lg de faina 1 l de lapte esenta de vanilie.Punem laptele la fiert ,galbenusele le frecam spuma cu zaharul dupa adaugam faina o omogenizam si incepem a turna din laptele fierbinte in fir subtire amestecand continuu.cand am terminat tot laptele ,punem din nou in cratita si fierbem la foc mic amestecand continuu 5 min pana ce sa ingrosat crema .dam la o parte si acoperim cu folie alimentara .dupa cateva minute incorporam un unt de 60 la suta grasime in crema adaugam esenta de vanilue si punem la. racit .Intre timp pt blat .batem bezea tare cele 8 albușe cu zaharul dupa care adaugam galbenusele .iar faina o incorporam cu o spatula de jos in sus pt a nu scoate aerul din albuse .nu am folosit praful de copt .daca albusele sunt batute bezea tare ,nu e nevoie ,creste si fara praf de copt.si punem intr o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pt 20 de min.verificam daca trece testul cu scobitoarea.Scoatem blatul ,e ff pufos ,l am insiropat f putin cu un sirop facut din 100 ml de apa 1lg zahar si o lamaie stoarsa .peste am intins crema de vanilie .Jeleul de mure :in 300 de ml de sirop de mure am adaugat o lg zahar si un plic tort gelee pt jeleu .am pus la fiert 1 minut amestecand continuu ,dupa care l am pus peste crema de vanilie si am dat prajitura la rece . Ca ornament bucati de mure intregi. Pufoasa ,aromata ,dulce acrisoara .

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Pâine de casa - Coacem împreună - simplu, relaxant, delicios