Pancove pufoase și rumene

Ingrediente

  • Faina zahar oua unt lapte

Pași

  • Pregatim ingredientele 500 gr faina 80 gr zahar plus un plic de zahar vanilinat 250ml de lapte 25 gr drojdie proaspata un praf de sare 80 gr de unt topit și răcit coaja de la o lămâie rasă si bineinteles ulei pt prajit . Intr un bol adaugam faina ,facem o adancitura in faina .galbenușele doua buc le omogenizam bine cu jumatate din zahar .iar restul de zahar adaugam peste cubul de drojdie si omogenizam bine cu o furculita .iar apoi peste laptele calduț dar nu fierbinte adaugam galbenusele cu zaharul si drojdia punem peste faina si incepem sa framantam .daca aveti robot 10 min adaugand in fir subtire din untul topit .daca framantam cu mana 15 min energic la fel adaugand in fir subtire din untul topit . Dupa framantare acoperim cu un prosop alb bumbac si lasam la dospit 1 ora jumatate . Dupa dospire intindem foaie de 1 cm grosime si decupam pancovele .aici fiecare ce forma doreste .si le punem la prajit in uleiul incins.ulei din abudenta adica 500 de ml intr o craticioara de fonta de 2 l am pus si acolo am prajit pe baie ulei . Le scoatem pe șervet de bucatarie si le presaram cu zahar pudra. Pofta buna.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pâine de casa - Coacem împreună - simplu, relaxant, delicios