Pâine Naan

Publicat la 07.05.2018. de SPS

Ingrediente

  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 cană apă caldă
  • 1/4 cană zahăr
  • 3 linguri lapte
  • 1 ou
  • 2 lingurițe sare
  • 4 și 1/2 căni făină
  • 2 lingurițe usturoi tocat (opțional)
  • 1/4 căni unt moale

Pași

30'
7'
0
  • Într-un castron dizolvați drojdia în apă caldă. Lăsați să stea aproximativ 10 minute, până se transformă ușor în spumă.
  • Se amestecă zahăr, lapte, ouă, sare și suficientă făină pentru a face un aluat moale. Se frământă timp de 6 până la 8 minute pe o suprafață uscată.
  • Așezați aluatul într-un castron bine umezit, acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați-l să se ridice.
  • Lăsați-o să crească o oră, până când aluatul s-a dublat în volum.
  • Puneți aluatul și frământați în usturoi. Împărțiți aluatul în porții de dimensiunea unei mingii de golf. Alezați-le pe o tavă.
  • Se acoperă cu un prosop și se lasă să se ridice până se dublează în dimensiune, aproximativ 30 de minute.
  • Preîncălziți grătarul până se încinge.
  • Ungeți ușor suprafața de grătar cu ulei. Rotiți o minge de aluat i presați-o până se face un cerc subțire.
  • Așezați aluatul pe grătar și coaceți timp de 2 până la 3 minute sau până când se umflă și se face maroniu. Puneți partea necorespunzătoare cu unt și răsuciți-o.
  • Ungeți partea superioaă necoaptă cu unt și întoarceți-o până se rumenește, încă 2 până la 4 minute.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine