Pâine cu roșii și gorgonzola

Ingrediente

  • 1 cană apă
  • ¼ cană ulei
  • 1 ou
  • 1 ½ linguriță sare
  • 2 linguri zahăr
  • ½ cană mălai
  • 1 cană brânză Gorgonzola mărunțită
  • ¼ cană roșii deshidratate, tocat
  • 3 căni făină
  • 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii

Pași

40'
35'
0
  • Dizolvați drojdia în jumătate de cană de apă călduță și lăsați la crescut pentru 10 minute.
  • Amestecați o cană de făină cu sarea, zahărul și mălaiul. Peste ele adăugați drojdia și uleiul și omogenizați.
  • Apucați-va de frământat și adaugați oul, apoi, treptat, resul de făină și apă. Când aluatul este elastic, lăsați-l la crescut pentru o oră.
  • Întindeți aluatul într-o foaie de circa 20 x 30 centimetri și presărați pe ea Gorgonzola (păstrați o lingură) și roșiile deshidratate.
  • Rulați strâns și lipiți bine capetele, apoi îndoiți-le sub aluat.
  • Puneți aluatul în forma/tava de copt unsă cu puțin ulei, presarați restul de Gorgonzola și apăsați-o ușor în aluat. Lăsați la crescut încă o oră.
  • Ungeți partea de sus a aluatului cu puțin ulei, apoi coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 35 de minute.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine